sazafestmuseumnachtfilmfestivalweetjesmuziekfestivalcolumnfoto

Nieuwsbrief editie 97 : Zomerfestivals


DOBRY DEN!
Tijdens de zomer in Tsjechië komt u bijna tijd te kort om te genieten van de vele festiviteiten. De maanden juni, juli en augustus worden in Tsjechië dan ook beschouwd als hét festivalseizoen. Overal worden evenementen georganiseerd, van de museumnacht in Praag tot feesten waar meer dan 20.000 feestgangers op af komen. Tsjechie.nl gaat feestend de zomer in en zet de beste festivals voor u op een rij.

 
SAZAVAFEST
Sazavafest begon in 2001 met 1800 bezoekers. Inmiddels komen er ruim 20.000 feestgangers op af.  Ook dit jaar belooft dit festival een groot succes te worden. Uniek aan Sazavafest is dat niet alleen bekende muzikanten optreden. Ook net beginnende bandjes krijgen hier de kans hun kunsten te vertonen.

Bezoekers genieten vijf dagen lang van World Music, rock, pop, reggae, ska, jazz, blues, dance en hiphop.

De Nederlandse band The Gathering maakt dit jaar onderdeel uit van de line-up, evenals de wereldberoemde Moby. Deze muzikant brak in de jaren negentig door met techno en housemuziek. De eerste hit scoorde hij met het nummer Go.

naar boven
 
LONELY PLANET
Gaat u binnenkort naar Tsjechië op vakantie en wilt u goed voorbereid op reis? Doe dan mee aan de Tsjechie.nl prijsvraag! Weet u het juiste antwoord, dan maakt u kans op de Lonely Planet van Tsjechië en Slowakije.

Onze prijsvragen zijn geen hersenkrakers. Pak uw encyclopedie, reis af naar Tsjechië, gebruik een hulplijn of doorzoek gewoon Tsjechie.nl om te winnen. Succes!

Klik hier om mee te doen!

naar boven
 
MUSEUMNACHT PRAAG
Praag heeft net als Amsterdam haar eigen museumnacht. Dit jaar wordt de nacht voor de zesde keer gehouden.

De museumbezoekers krijgen niet alleen de kans de beste musea van Praag te bekijken. Ook de galerieën en monumentale gebouwen van de stad openen hun deuren.  Op straat valt eveneens genoeg te beleven met tal van theatervoorstellingen en concerten. De toegang tot de musea en andere culturele instellingen is gratis.

Speciaal voor deze gelegenheid rijden bussen van en naar de verschillende locaties. 

naar boven
 
KARLOVY VARY FILMFESTIVAL
Ook dit jaar draaien er weer verschillende films op het Internationale Film Festival in Carisbad. Van 3 juli tot 11 juli komen diverse films langs op het scherm.

Tsjechische jongeren staan bekend als grote filmfans. Ze staan tijdens het festival vaak uren in de rij om een kaartje voor de nieuwste films te bemachtigen.

Het filmfestival is niets nieuws. Het idee voor de eerste editie stamt al van voor de Tweede Wereldoorlog. Het ministerie van informatie en cultuur steunde het initiatief maar al te graag. Mensen hoorden op de hoogte te zijn van de verschillende soorten films, vond de overheid.

Het eerste filmfestival was in 1946 een feit. In de begintijd van het evenement was de invloed van de (communistische) politiek erg groot. Maar na de val van de muur in 1989 kwam aan deze overheisbemoeienis een einde. Niet langer werden alleen films vertoond die ook de staat graag wilde zien.

Dit jaar opent het festival met de film The Greatest van Shana Feste. Afsluiter is The Boat That Rocked van Richard Curtis. Wilt u weten waar deze films over gaan? Grijp dan uw kans en ga deze week nog naar het festival!

naar boven
 
WIST U DAT...
... Praag een festival heeft voor middeleeuwse muziek? Tijdens dit zomerfestival kunt u genieten van barokke dans- en theatervoorstellingen. Dit jaar staat het festival in het teken van de liefde.

... U de hele zomer in Praag naar het Shakespeare Zomerfestival kunt gaan? Van 25 juni tot 10 september kunt u in de tuin van de Praagse Burcht Shakespeare's bekendste toneelvoorstellingen bekijken.

... Tsjechië een van de grootste hiphop festivals van Europa heeft? Op het driedaagse Hip Hop Kemp Festival in Oost-Bohemen treden dit jaar meer dan 200 artiesten op.

naar boven
 
AMEROPE CHAMBER MUSIC FESTIVAL
Praag is een muziekstad. Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, komen elk jaar van half juli tot begin augustus muzikanten (amateurs en professionals) naar de stad. Zij spelen kamermuziek van onder andere Mozart. U kunt deze concerten in verschillende zalen in de stad bijwonen.

Het thema van dit jaar is ‘Bridge of Celebrations’. Dit alles is opgedragen aan drie eeuwen kamermuziek. Van Haydn tot Martinu. Beiden waren beroemde componisten. Haydn een Oostenrijker en Martinu een Tsjech - de grootste van dit land in de twintigste eeuw.

Houdt u niet zo van piano of harp? Geen nood. Er zijn genoeg andere instrumenten die (hopelijk) wel in uw straatje passen. Denk bijvoorbeeld aan blaas- en snaarinstrumenten.

Het festival start dit jaar op 12 juli.

naar boven
 
NANCY'S COLUMN
Zomer

'Hoe anders is dit in de zomer, bijna elk plaatsje heeft festiviteiten met gezellige kraampjes en oude ambachten. De grootste en bekendste in onze regio is de oude ambachtenmarkt in Kohoutov. Het tweede weekend van augustus laten meer dan 200 ambachtslieden u kennismaken met glas blazen, keramiek bakken, glas beschilderen, hout of zandsteen bewerken en staal smeden. Van heinde en ver komt men hier naar toe.'

Lees de hele column.

naar boven
 
FOTO VAN DE MAAND
Herfst in Brezova

Foto gemaakt door Decjos van Zeijl

Uw mooiste kiekje op Tsjechie.nl? E-mail ons uw fraaiste foto van dat ene kerkje, adembenemende landschap of onvergetelijke wintersportvakantie in Tsjechië. Uw foto dingt dan mee naar de titel 'foto van de maand' en poseert een maand lang op de homepage!
Let op: graag alleen digitale foto's sturen.

Klik hier om uw foto naar ons toe te sturen.

Klik hier voor de foto van deze maand en voorgaande maanden.

naar boven
 
STELLING VAN DE MAAND
Helemaal mee eens of totale flauwekul? Het maakt niet uit, zolang u maar mee discussieert! Elke maand staat er op de website een nieuwe stelling waar u uw mening over mag geven.

De stelling van deze maand luidt:

‘De zomer is hét festivalseizoen van Tsjechie.'

Klik op de stelling om uw mening te geven!

naar boven
 
ONROEREND GOED
Tsjechie.nl werkt op het gebied van onroerend goed in Tsjechië en Slowakije samen met TSJECHO REIZEN, ARCADIAN en EUNITE.

Het volgende object staat deze maand in de spotlights:


ARCADIAN. Te koop: appartementencomplex Ski Resort Pec in  Pec pod Snezkou.

-Prijs: Eur 149.000
-Streek/plaats: Noord-Bohemen
-Objectcode: AR608
-Klik hier voor meer info

naar boven
 
Afmelden kan hier of zend een verzoek naar contact@tsjechie.nl

Onze voorwaarden
 

Travel deals


Tsjecho Reizen
Vijfdaagse golfreis naar Bohemen va EUR 199

Camelot Reizen
Camelot reizen Intens beleven en genieten!

Topic Travel
Eersteklas vakantiehuizen voor een betaalbare prijs

Interbohemia
De mooiste vakantiehuizen en appartementen in Tsjechie

Bohemia Travel
Uniek aanbod van vakantiehuizen in alle streken!

Praag.nl
Goedkope hotels met vele 3=2 acties va EUR 22

Big Foot
Pensions en hotels in de populairste plaatsen.

Belvilla
Een vakantiehuis in Tsjechie vindt u bij belvilla

Tsjecho Reizen
Vijfdaagse golfreis naar Bohemen va EUR 199

Camelot Reizen
Camelot reizen Intens beleven en genieten!

Topic Travel
Eersteklas vakantiehuizen voor een betaalbare prijs

Interbohemia
De eerste stap naar uw welverdiende vakantie

Bohemia Travel
Een uniek aanbod van vakantiehuizen in alle streken!

Praag.nl
Goedkope hotels met vele 3=2 acties va EUR 22

Big Foot
Boek los een busreis en/of skihuur en skilessen.

Belvilla
Een weekendje weg naar Tsjechie vindt u bij Belvilla

Happyhome
Reserveer een luxe vakantiehuisje bij Happyhome.

Tsjecho Reizen
Vijfdaagse golfreis naar Bohemen va EUR 199

Camelot Reizen
Camelot reizen Intens beleven en genieten!

Topic Travel
Eersteklas vakantiehuizen voor een betaalbare prijs

Interbohemia
De mooiste vakantiehuizen en appartementen in Tsjechie