bobsleebungeejumpenweetjesconcertkaartjesadelaarsgebergtecolumnfoto

Nieuwsbrief editie 99 : Avontuurlijk Tsjechie


DOBRY DEN!
Tsjechië is de ideale bestemming voor avontuurlijke reizigers. De wouden lijken gemaakt voor lange wandelingen, de bergen voor de wintersport, de nationale parken voor de mountainbike en de vele meren voor allerlei watersporten.

In deze nieuwsbrief komen adrenalineduivels aan hun trekken. Tsjechie.nl gaat op zoek naar het avontuur.


naar boven
 
BOBSLEEëN EN RODELEN
In Tsjechië noemen de meeste mensen het bobsleeën, maar wij kennen het als rodelen. Hoe u het ook wilt noemen, het is een avontuur voor jong en oud. Tsjechië telt verschillende banen. Sommigen zijn bijna een kilometer lang, zoals de baan van Slide Land in Lipno nad Vltavou. Je kunt alleen of met zijn tweeën afdalen. De snelheid bepaal je zelf.

Het karretje sjeest over de roestvrijstalen baan. Snelheidsduivels halen hun hand van de rem. Snelheden kunnen oplopen tot wel 50 kilometer per uur. Wanneer je wat langzamer gaat, kun je genieten van het uitzicht over het Lipno Meer.

Bobsleeën is niet moeilijk. Het is zelfs vrij makkelijk! Kinderen vanaf acht jaar mogen al alleen in een wagentje.

De langste rodelbaan van het land ligt bij Kutna Hora. Deze baan heeft een lengte van 1565 meter en reikt op zijn hoogste punt tot 42 meter. Met een gemiddelde snelheid van 36 kilometer per uur rolt het karretje naar beneden. Echte adrenalinezoekers gooien alle remmen los om een snelheden van wel 58 kilometer per uur te halen. 

naar boven
 
WIN VAKANTIE IN TSJECHIE
We versturen in september de 100ste Tsjechie.nl Nieuwsbrief. Om dat te vieren geven we mooie prijzen weg. Beantwoord de prijsvraag en maak kans op twee vliegtickets van Czech Airlines of een vakantie voucher ter waarde van 450 euro van Topic Travel.

Doe mee...

naar boven
 
BUNGEEJUMPEN BOVEN DE HACKA RIVIER
Het is niet voor iedereen weggelegd, maar het is wel een hele ervaring: bungeejumpen. In Tsjechië kunt u op meerdere plekken een sprong in het diepe wagen.

Zo kunt u met elastiek om de benen van de 45 meter hoge Zvíkov brug in Zuid-Bohemen springen. Wanneer de weersomstandigheden goed zijn, mag u daar zelfs tijdens uw sprong het water van de rivier aanraken alvorens u aan het elastiek weer met een rotgang omhoog wordt getrokken.

Of durft u misschien nog een stapje hoger te gaan? Dat kan bij de Hacka Brug. Deze brug hangt 62 meter boven de vallei van de Hacka Rivier. Het is de hoogste bungee-spot van het land. De brug is met een lengte van 336 meter bovendien al erg indrukwekkend van zichzelf. Toch een beetje bang? Waag de sprong dan met een partner en houd elkaar stevig vast.

naar boven
 
WIST U DAT...
… u in de omgeving van Praag kunt paintballen? Op een voormalige militaire basis in Besenov kunt u zich verstoppen achter oude bunkers, legervoertuigen en in loopgraven om de verfballen te ontwijken.

Boheems-Zwitserland in Noord-Bohemen een paradijs is voor bergbeklimmers? De zandsteenrotsen hebben door wind en regen bizarre vormen aangenomen. Ze zijn uitermate geschikt voor bouldering - klimmen zonder enige uitrusting.

… u zeker genoeg adrenaline hoog in de lucht kunt vinden? Of u nou wilt paragliden, zweefvliegen, ballonvaren, parachutespringen of deltavliegen, in Tsjechië kan het allemaal. De ideale manier om de natuur eens van een andere kant te zien.

naar boven
 
KAARTJES VOOR CONCERT MA VLAST
Tsjechie.nl mag twee concertkaartjes weggeven voor Ma Vlast in het concertgebouw in Amsterdam. In september speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest het werk van de beroemde Tsjechische componist Bedrich Smetana.

Ma Vlast, Mijn Vaderland, is het bekendste werk van Smetana. Zijn muziek spreekt aan alle kanten de liefde voor Tsjechië. Dit symfonische gedicht is een reis door het land, de historie en de cultuur van de Bohemen. 

Wij mogen 3x2 tickets weggeven voor het concert op dinsdag 22 september. Geef het juiste antwoord op onze prijsvraag en maak kans op de kaartjes.

Leden van de nieuwsbrief kunnen dit concerten voor slechts EUR 28 in plaats van EUR 37,50 (1ste rang) reserveren bij het Concertgebouw. Vermeldt u wel dat u reageert op de concertkaartenactie van Tsjechie.nl! Meer informatie vindt u op de website.


naar boven
 
ADELAARSGEBERGTE
Het Adelaarsgebergte is zonder twijfel een perfecte vakantiebestemming voor de avontuurlijke reiziger. De veertig kilometerlange bergrug ligt op de grens met Polen. Opmerkelijke rotsformaties, honderden wandelroutes, rustieke dorpjes en een paar mooie meren kenmerken de omgeving. Zelfs in de achttiende eeuw trok dit gebied daardoor al veel toeristen. 

In de winter is het Adelaarsgebergte een goede plek om te skiën en te langlaufen. Destne en Ricky zijn de belangrijkste wintersportcentra. Toch is het toerisme in het Adelaarsgebergte ook tijdens de wintermaanden relatief kleinschalig.

Eigenlijk is er het hele jaar door genoeg avontuur te beleven in het Adelaarsgebergte: klim en klauter over spitse bergen, zwem tussen de rotsen, trek te paard door de bergen, tour met een mountainbike door de valleien of roei, zeil, kano en raft in een van de vele wateren.

naar boven
 
STELLING VAN DE MAAND
Helemaal mee eens of totale flauwekul? Het maakt niet uit, zolang u mee discussieert! Elke maand staat er op de website een nieuwe stelling waar u uw mening over mag geven.

De stelling van deze maand luidt:

'Wanneer je niet van avontuur houdt, moet je niet naar Tsjechië gaan.'

Klik op de stelling om uw mening te geven!


naar boven
 
NANCY'S COLUMN
Avontuur, Dobrodruzství

'Vijftien jaar Tsjechië, een groot avontuur. Met spannende en minder spannende dagen, maar elke dag, week, maand gebeurt er wel iets onverwachts.'
 
'Laten we teruggaan naar 1990, net na de val. Ik organiseerde mijn eerste wintersportreis naar Tsjechië, samen met een local had ik alles doorgesproken. Dus dat zat wel goed gaan.
Ik vertrok samen met de ski-instructeur een paar dagen voor de trip om het gebied alvast te verkennen. Een vriendin van me zou met het kleine groepje een paar dagen later komen. Zo geregeld, zo gedaan.'

Lees verder...

naar boven
 
ONROEREND GOED
Tsjechie.nl werkt op het gebied van onroerend goed in Tsjechië en Slowakije samen met TSJECHO REIZEN en ARCADIAN. Het volgende object staat deze maand in de spotlights:

ARCADIAN BV| Te koop: luxe villa in Benecko

Luxe villa met fantastisch uitzicht gelegen in het skiresort Benecko. Het pand met drie verdiepingen ligt op de zonhelling, 500 meter van het bos en 100 meter van de stoeltjeslift. Het huis heeft een inpandig zwembad, sauna, skiberging, centrale verwarming, patio en terras.

- Prijs: EUR 445.000 k.k.
- Streek/plaats: Benecko
- Objectcode: AR573
- Klik hier voor meer info.

naar boven
 
FOTO VAN DE MAAND
De Ampelopsis Acontifolia - Arnold van der Ark

Uw mooiste kiekje op Tsjechie.nl? E-mail ons uw fraaiste foto van dat ene kerkje, adembenemende landschap of onvergetelijke wintersportvakantie in Tsjechië. Uw foto dingt dan mee naar de titel 'foto van de maand' en poseert een maand lang op de homepage!

Let op: graag alleen digitale foto's sturen.

Klik hier om uw foto naar ons toe te sturen.

Klik hier voor de foto van deze maand en voorgaande maanden.

naar boven
 
Afmelden kan hier of zend een verzoek naar contact@tsjechie.nl

Onze voorwaarden
 

Travel deals


Tsjecho Reizen
Vakantiehuizen, hotels, pensions, appartementen en rondreizen boekt u bij Tsjecho Reizen

Topic Travel
Eersteklas vakantiehuizen voor een betaalbare prijs

Czech Airlines
Goedkope vliegtickets naar Tsjechië

Vacancia.nl
De onafhankelijke vakantiehuis bemiddelaar Vacancia.nl

Cesky Sight
Exclusief genieten van Tsjechië

Interbohemia
De mooiste vakantiehuizen, villa's en appartementen in Tsjechië

Praag.nl
Goedkope hotels met vele 3=2 acties va EUR 18

Bohemia Travel
Uniek aanbod van vakantiehuizen in alle streken!

Big Foot
Pensions en hotels in de populairste plaatsen

Belvilla
Een vakantiehuis in Tsjechië vindt u bij Belvilla

Happyhome
Reserveer een luxe vakantiehuisje bij Happyhome

Tsjecho Reizen
Vakantiehuizen, hotels, pensions, appartementen en rondreizen boekt u bij Tsjecho Reizen

Topic Travel
Eersteklas vakantiehuizen voor een betaalbare prijs

Czech Airlines
Goedkope vliegtickets naar Tsjechië

Vacancia.nl
De onafhankelijke vakantiehuis bemiddelaar Vacancia.nl

Cesky Sight
Exclusief genieten van Tsjechië

Interbohemia
De mooiste vakantiehuizen, villa's en appartementen in Tsjechië

Bohemia Travel
Een uniek aanbod van vakantiehuizen in alle streken!

Praag.nl
Goedkope hotels met vele 3=2 acties va EUR 18

Big Foot
Pensions en hotels in de populairste plaatsen

Belvilla
Een vakantiehuis in Tsjechie vindt u bij belvilla