Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  columns  columns van bert  heinz tomaten ketchup 

Tsjechie.nl - Heinz Tomaten Ketchup

Meer columns van bert...

Na mijn ontslag in 2009 bij de firma Nemef in Apeldoorn ben ik hier in Kutna Hora mijn B&B begonnen. Net als zovelen tijd om een leuke periode af te sluiten en om weer een leuke periode te beginnen. Want na 26 jaar op de afdeling productie planning te hebben gewerkt, is het ook goed om iets anders te gaan doen. En zo geschiede.

Het is en blijft natuurlijk wel een hele stap. Maar als je er zelf achter staat is het nemen van de nodige hobbels goed te doen. En ik kan wel zeggen dat de plek fantastisch is en het werk voor mij op het lijf geschreven is. Heerlijk om elke ochtend weer wakker te worden en te beginnen met het klaar maken van een ontbijtje. Iets totaal anders dan bij Nemef  achter mijn beeldscherm om de dag productie door te nemen.

Graag ontvang elke keer weer mijn nieuwe gasten. Die natuurlijk goed gemutst zijn om hun vakantie te vieren. Want ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die met tegenzin vakantie heeft. Dus de wil om er iets van te maken is altijd aanwezig. Mooi.

Ook de diversiteit van mijn gasten is elke keer weer leuk en verrassend. Ondertussen komen ze overal vandaan en heb ik al menig land kunnen doorstrepen waar mijn gasten vandaan komen. Natuurlijk, de meeste komen uit Nederland en zo blijf ik ook op de hoogte van het wel en wee in Nederland.

Het bourgondische leven hier is een ander plus punt. Zowel voor mij als voor mijn gasten. Via een oud mijnwerkerspad loop je in vijftien minuten naar het historische centrum. En daar is een enorme keuze aan restaurants, terrasjes en bezienswaardigheden. Want de nabije liggen ten opzichte van Praag en de Unesco status van Kutna Hora, maken het hier aangenaam vertoeven.

Ook het culturele is hier goed voorzien. Regelmatig zijn er concerten op zowel rock als klassieke muziek. In juni is hier weer een klassieke muziekweek. Daar zijn dan in zeven dagen meestal negen concerten. En een passe-partout voor negen concerten kost dan ongeveer zeventig euro.

Praag is ook nog dichtbij. Voor zeven euro heb je een retourtje met de trein, die je rechtstreeks in het hartje centrum brengt. En in de middag gaat elk heel uur de trein weer terug naar Kutna Hora. Dus een prima verbinding.

Het is dan ook begrijpelijk dat ik regelmatig met een glimlach op mijn gezicht hier rondloop. Kijkend vanuit mijn tuin op de Barbora Kathedraal kan ik mij mijn andere werk niet meer voorstellen. Eigenlijk zoals de Heinz ketchup reclame uit de vorige eeuw. Andere? Welke andere.


terug | home
Meer columns van bert...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl