Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  columns  columns van bert 

Tsjechie.nl - Bert in Kutna Hora

columns van bert...

Mijn naam is Bert van ’t Hoenderdaal, geboren in Apeldoorn en daar altijd werkzaam geweest bij de firma Nemef als medewerker op de planningafdeling . In 2007 kreeg ik net als mijn collega’ s te horen dat de productie naar China zou gaan. En heb ik dus de mogelijkheid aangepakt om iets totaal anders te gaan doen. In december 2009 heb ik uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken.

De keuze stond bij voorbaat al vast. Het zou een B&B in Kutna Hora worden. Lekker dichtbij Praag, een rechtstreekse treinverbinding en dat het op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat waren onder andere de redenen. Natuurlijk ook het feit dat je er de keuze hebt uit vele restaurants en dito terrasjes. Verder is het een mooi pluspunt dat de vele bezienswaardigheden op loopafstand liggen. Als liefhebber van het Bourgondische leven ben ik hier dus helemaal op mijn plek!

Het leuke voor mij is dat ik nu mijn gasten kennis kan laten maken met het leven hier in Bohemen. Mede door Unesco is Kutna Hora een prachtige parel die erop wacht om ontdekt te worden. Mijn verhalen zullen gaan over Kutna Hora, Tsjechië, mijn leven hier en de mensen in Kutna Hora. Natuurlijk met een vleugje humor, want dat laat de dag beginnen met een glimlach. En daarbij hoort natuurlijk ook een lekker ontbijtje. 

Informatie over de B&B van Bert vind je hier.


Lees hieronder de columns van Bert:

Veborgen Verleden  

Verborgen Verleden

Het is alweer januari en ik kijk met plezier uit naar het komende seizoen, ondertussen genietend van de rust die de winter met zich mee brengt. Wandelen en na afloop lekker bij de houtkachel in het restaurant opwarmen. En dat is kan ik zeggen hier geen straf.
ga naar: veborgen verleden veborgen verleden

Aan tafel!  

Aan tafel!

‘Aan tafel!’, klonk het vroeger altijd wanneer het eten klaar stond. Gezellig, pannen met deksel erop, op tafel. De geur deed al vermoeden, wat er in de pan zat. Onderweg, van de keuken naar de tafel, heeft het eten ook al zijn aantrekkelijke geur afgegeven.
ga naar: aan tafel! aan tafel!

Gezellig en knus  

Gezellig en knus

Gezellig en knus, als Nederlanders hebben we wat met deze woorden. We hoeven het niet uit te leggen en hebben bij deze woorden gelijk een goed gevoel. Zelf heb ik al geprobeerd om deze woorden te vertalen naar een andere taal, maar kom niet in de buurt van het Hollandse gevoel. Dat is natuurlijk ook weer het mooie van taal.
ga naar: gezellig en knus gezellig en knus

Theo en Thea  

Theo en Thea

Graag laat ik mijn gasten zelf ontdekken. Natuurlijk lever ik graag de ingrediënten om het ontdekken mogelijk te maken. Hier in Kutna Hora is een ruime keuze aan restaurants en terrasjes en inmiddels zijn de menukaarten allang in het Engels en Duits vertaald. Want de Tsjechische taal is en blijft voor de meeste vakantiegangers een abracadabra.
ga naar: theo en thea theo en thea

spoorloos  

Spoorloos

Sinds ik mijn B&B hier heb in Kutna Hora, komen de belevenissen en de verhalen bijna vanzelf naar mij toe. Zelf heb ik geen idee hoe dat komt. Wel weet ik dat deze plek voor mij en veel van mijn gasten goed voelt. Ondertussen heb ik al gasten die op hun huwelijksreis waren gehad. Hebben twee stellen elkaar gevonden.
ga naar: spoorloos spoorloos

heinz tomaten ketchup  

Heinz Tomaten Ketchup

Na mijn ontslag in 2009 bij de firma Nemef in Apeldoorn ben ik hier in Kutna Hora mijn B&B begonnen. Net als zovelen tijd om een leuke periode af te sluiten en om weer een leuke periode te beginnen. Want na 26 jaar op de afdeling productie planning te hebben gewerkt, is het ook goed om iets anders te gaan doen. En zo geschiede.
ga naar: heinz tomaten ketchup heinz tomaten ketchup

easy rider  

Easy Rider

Het is maandagavond en ik bevind mij in V Ruthardce, een heerlijk no nonsense restaurant met een middeleeuwse uitstraling. Buiten is het guur en al vroeg donker. De houtkachel brandt en geeft een heerlijke warmte. Het is er gezellig en zoals altijd zitten er mensen met een drankje...
ga naar: easy rider easy rider

een en al oor  

Een en al oor

Bijna alles doe ik hier lopend. Ik voel me zeer bevoorrecht om zo heerlijk dichtbij het centrum te wonen. Vanuit mijn tuin loop je zo over het oude mijnwerkerspad, even langs het riviertje Vrchlice en de St. Barbora kathedraal en je bent in het centrum...
ga naar: een en al oor een en al oor

special effects  

Special Effects

Al sinds mijn eerste kennismaking met Kutna Hora maak ik hier van alles mee. Voor mij is het al echt een thuis geworden en dat is een heerlijk gevoel. Veel van mijn gasten komen graag terug en genieten met volle teugen van het leven hier. Ik kan inmiddels zeggen dat...
ga naar: special effects special effects


terug | home
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl