Tsjechie.nl : d� Vakantie & Informatie site over Tsjechie
Alle bestemmingen Tsjechie
nieuwsbrief Australie
navigate by map Tsjechie
tips Tsjechie
win Tsjechie

Tsjechie.nl tsjechie.nl  columns  columns van bert  Aan tafel! 

Tsjechie.nl - Aan tafel!

Meer columns van bert...

‘Aan tafel!’, klonk het vroeger altijd wanneer het eten klaar stond. Gezellig, pannen met deksel erop, op tafel. De geur deed al vermoeden, wat er in de pan zat. Onderweg, van de keuken naar de tafel, heeft het eten ook al zijn aantrekkelijke geur afgegeven.

Het gezamenlijk eten heeft altijd wel wat. Er wordt gepraat en de nieuwtjes van de dag gaan over tafel. Het is het tijdstip, waar iedereen bij elkaar zit. Alhoewel we tegenwoordig ook vaak met een bord op schoot zitten en naar de televisie zitten te staren, de vork of lepel blindelings richting de opening onder de neus brengend.

De tafel, is in mijn beleving een prachtig meubelstuk. Het is een meubelstuk wat heel wat te horen krijgt. En geloof het of niet, bij mijn B&B is het mijn machtigste wapen samen met een goed bed en een niet te versmaden ontbijt. Helemaal bij mooi weer, lekker buiten met een ontbijtje. De eerste zonnestralen van de dag zorgen ervoor dat je langer aan tafel blijft zitten. Er wordt dan goed gegeten en gedronken. Voor mij, altijd leuk om te zien dat men de tijd neemt om te genieten. Tevens worden dan de plannen gemaakt voor de dag.

Zo’n tafel is voor mij het reclamemiddel bij uitstek. Er worden vele foto’s gemaakt die later bij thuiskomst hun familie en bekenden jaloers maakt. In de goede zin van het woord natuurlijk. Ook ik zelf schuif regelmatig aan bij mijn gasten, want als gastheer moet je natuurlijk ook proeven of het ontbijt goed is. Ik heb dit onderdeel van mijn werk natuurlijk in mijn taakomschrijving staan. Net als andere leuke onderdelen van mijn B&B.

Ook hier in Kutna Hora kom je vele tafels tegen in de restaurants. En geloof het of niet, de populairste restaurants hebben gewoon picknicktafels. Het zitgedeelte heeft losse kussens die je onder je achterste kan plaatsen. Die vaak door het geschuif zo nu en dan verdwijnen. De grote kracht van deze tafels, in de restaurants van Dacicky en v Ruthardce, is hun ongedwongenheid. Vaak kun je aanschuiven en heb je snel contact. Het geroezemoes van het praten stemt mij altijd vrolijk. En is je glas leeg is, is hij snel weer gevuld. 

Vaak noem ik het ook wel een bourgondisch instrument. En ik kan niet aan de gedachte ontkomen dat als je, je bureau op het werk verruilt voor een tafel dat het al gauw een prettig gevoel zal geven. Zelf als ik aan zo’n tafel werk, krijg ik vele leuke en nieuwe ideeën om mee aan de slag te gaan.

Zelfs nu, tijdens dit schrijven, blijven mijn vingers over het toetsenbord gaan en staat mijn koffie koud te worden. De heuvelrug, waar ik tegen aankijk, begint langzaamaan in herfstkleuren te veranderen. Ook weer zo’n mooie periode hier. Straks lekker fotograferen en foto’s op mijn Facebook plaatsen. Tevens prachtige wandelingen maken tussen de bedrijven door, want zo nu en dan moet je, aan tafel, toch verwisselen met, van tafel. Om dan na verloop van tijd, weer heerlijk, aan tafel te gaan.terug | home
Meer columns van bert...
Hebben we je geinspireerd? Deel dit met je vrienden.


Vind Tsjechie.nl leuk op Facebook


Tsjecho Reizen - dé wintersport of vakantie Tsjechië, Praag en Slowakije specialist!
reageer Reageer  stuur door Stuur door  print Print pagina

Wees de eerste die een reactie plaatst!
specialisten Tsjechie
tsjecho reizen - tsjechie  
Tsjecho Reizen
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
bohemia travel - tsjechie  
Bohemia Travel
Reisorganisatie
info | website
tel nr (klik)
interbohemia - tsjechie  
InterBohemia
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)
happy home - tsjechie  
Happy Home
Vakantiehuizen
info | website
tel nr (klik)

Valuta omrekenen

EUR

CZK

voorwaarden - copyright - privacy statement - disclaimer - cookies - contact - sitemap© Tsjechie.nl